Algemene informatie
De Prinses Ireneschool is een openbare school
Dit houdt in dat wij geen onderscheid maken naar godsdienst of levensovertuiging. Verschillen tussen kinderen en ouders in uiterlijk, opvattingen en levensbeschouwing verzwijgen wij niet, maar gebruiken wij als uitgangspunt voor het onderwijs. Op deze manier leren kinderen de identiteit van elkaar te respecteren en te waarderen en ontstaat een levendige school met een open klimaat.
De school is gelegen in Krimpen aan de Lek. De school heeft op dit moment ± 210 leerlingen. De school telt 8 tot 9 groepen die gehuisvest zijn in een nieuw gebouw dat onderdeel uitmaakt van een multifunctionele accommodatie. Onze leerlingen zijn afkomstig uit heel Krimpen aan de Lek.
De personele indeling
- 1 directeur
- 2 bouwcoördinatoren (onderbouw en bovenbouw)
- 1 gedragsspecialist
- 15 groepsleerkrachten (waarvan 2 ook ondersteuning geven)
- 1 coördinator leerlingenzorg (CLZ-er),
- 1 informatie- en communicatietechnologie coördinator (ICT-er)
- 3 onderwijsassistenten
- 1 schoolassistente
- 1 logopediste
Eén leerkracht is naast groepsleerkracht ook intern cultuurcoördinator (ICC-er) en één leerkracht is naast groepsleerkracht ook taalcoördinator. Eén leerkracht is naast groepsleerkracht ook rekencoördinator.
Onze school maakt deel uit van de Stichting Onderwijs Primair. Dat betekent dat we samen met 17 andere basisscholen uit de gemeente Nederlek, Ouderkerk aan den IJssel, Vlist, Bergambacht, Oudewater en Montfoort samenwerken binnen de Stichting.
Ons gebouw / MFA
Speciale voorzieningen in het schoolgebouw:
Groepslokalen
De Prinses Ireneschool beschikt over negen lokalen voor groepsonderwijs. In deze lokalen krijgen de kinderen les in hun jaargroep. Het tiende lokaal is bedoeld als handvaardigheidslokaal, maar is dit schooljaar ingericht als afwisselend RT en plusklaslokaal
Kamer coördinator leerlingenzorg (CLZ)
Drie dagen per week is de coördinator leerlingenzorg aanwezig op school. Haar kamer bevindt zich op de eerste verdieping van de bovenbouw. Naast de personeelskamer vinden we de orthotheek. Hier kunnen de leerkrachten allerlei informatie vinden op het gebied van zorgverbreding. Enkele keren per maand zit in deze kamer de logopediste. Ze verzorgt vooral de screening van kinderen uit de onderbouw. Verder wordt de kamer van de coördinator leerlingenzorg gebruikt om extra hulp aan leerlingen te geven of om te toetsen. Ook worden hier soms oudergesprekken of gesprekken met iemand van de schoolbegeleidingsdienst gevoerd.
Speellokaal
In de MFA bevindt zich het speellokaal. Hierin vinden vooral de bewegingslessen van groep 1 en 2 plaats. Regelmatig echter maken ook de andere groepen gebruik van dit lokaal voor bijvoorbeeld muziek- of dramalessen. Daarnaast is het speellokaal op de Wanita-middagen in gebruik als theateratelier of dansatelier.
Gezamenlijke ruimtes
In de hal van de onderbouw bevindt zich de kleuterbibliotheek, op de verdieping is een lesruimte voor het lesgeven aan kleine groepen of individuele leerlingen en op de gang zelf kunnen de leerlingen in groepjes werken. In de aula beneden kan ook les gegeven worden aan groepjes of zelfstandig gewerkt worden.
In de hoeken op de gang wordt gewerkt door leerlingen aan projecten of werkstukken en in de kleuterbouw vindt u hier ook werk- en speelhoeken.
Personeelskamer
De personeelskamer is de ruimte waar het personeel koffie drinkt en luncht. Deze ruimte bevindt zich naast de kamer van de coördinator leerlingenzorg en naast de kleuteringang.
Gymnastieklokaal
In de MFA bevindt zich ook het gymnastieklokaal. Hier vinden de gymnastieklessen voor de leerlingen van groep 3 tot en met 8 plaats. Soms gymmen de kleuters ook in de grote gymzaal.